Koffie in Horeca blijft slecht volgens AD
Geplaatst: 20 okt 2007 09:35
Slechts één op de zes ondernemers in de horeca zet zijn gasten een fatsoenlijke kop koffie voor. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Koffietest die het AD vandaag presenteert.
Keurmeester Barend Boot bezocht daarvoor 57 zaken en concludeerde dat slechts bij tien daarvan de kwaliteit van een kop koffie, cappuccino of espresso voldoende was. De koffie werd beoordeeld op onder andere geur, sterkte, versheid van de branding en nasmaak.
Grote winnaar van de test is Bagels& Beans in Den Bosch. Zij kregen een 8,4. Boot noemde hun cappuccino 'meesterlijk gezet' en de espresso 'een mix van pittig en fluweel'.
Keurmeester Barend Boot bezocht daarvoor 57 zaken en concludeerde dat slechts bij tien daarvan de kwaliteit van een kop koffie, cappuccino of espresso voldoende was. De koffie werd beoordeeld op onder andere geur, sterkte, versheid van de branding en nasmaak.
Grote winnaar van de test is Bagels& Beans in Den Bosch. Zij kregen een 8,4. Boot noemde hun cappuccino 'meesterlijk gezet' en de espresso 'een mix van pittig en fluweel'.