Kim,
Ik ben bang dat je met een A2 codering en een loonbeslag geen enkele kans maakt op een hypotheek bij de reguliere banken.
Wel kan je terecht bij enkele gespecialiseerde spelers. Hier heb ik overigens weinig ervaring mee. Weet alleen dat ze knetterhoge rentes vragen.
Zijn jullie getrouwd? Want zo niet dan zou je kunnen proberen de woning puur op het inkomen van je man/vriend te kopen.
Ik ken de situatie niet helemaal. Maar mijn inziens mag de verhuurder je echt niet zomaar de woning uit zetten. Lees onderstaand stuk maar even door, misschien dat je er wat aan hebt.
Veel succes!!!
Wat is huurbescherming en welke rechten heb ik als huurder?
In het Burgerlijk Wetboek zijn maatregelen opgenomen die u beschermen tegen het opzeggen van de huur door de eigenaar (verhuurder). Dit noemen we huurbescherming. Het maakt niet uit of u een zelfstandige woning of een kamer huurt. Zegt de verhuurder de huurovereenkomst op en bent u het daar niet mee eens, dan blijft het huurcontract geldig. Alleen de rechter beslist of er een eind komt aan de huurovereenkomst en of u de woning moet verlaten. De rechter zal de huurovereenkomst beƫindigen als de reden van de verhuurder wetsgeldig is. Dit betekent dat de reden is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek.
Eventuele medehuurders, medebewoners en onderhuurders hebben ook huurbescherming. Voor bewoners van hospitakamers geldt gedeeltelijke huurbescherming.
Geliberaliseerde huurcontracten
Huurbescherming is niet gebonden aan een huurprijs en is dus ook van toepassing op geliberaliseerde huurcontracten.
Huur eindigt nooit vanzelf
De huur eindigt nooit vanzelf dus ook niet als de afgesproken huurperiode is verstreken of de woning is verkocht door de eigenaar.
Einde van de huur
De huur eindigt alleen als de verhuurder de huur opzegt en hij daarvoor een geldige, wettelijk vastgelegde reden heeft. Als u echter ook bij het ontbreken van deze wetsgeldige reden akkoord gaat met de huuropzegging, eindigt de huurovereenkomst op de voorgestelde datum.
Daarnaast kan de huur worden beƫindigd als u zelf de huur opzegt met in achtneming van de wettelijke opzegtermijn. Deze opzegtermijn kunt u terugvinden in uw huurcontract.
Geen huurbescherming
Huurbescherming geldt niet voor de huurders van:
woonschepen (woonboten);
winkelwoningen;
dienstwoningen;
recreatiewoningen zoals vakantiewoningen en seizoenwoningen;
kamers in verzorgingshuizen.
Meer informatie
Meer informatie over huurbescherming vindt u in het dossier Huurbescherming op de website van het ministerie van VROM. Met vragen of voor hulp kunt u contact opnemen met de Nederlandse Woonbond, het Juridisch Loket of het Landelijk Overleg Sociaal Raadsliedenwerk (LOSR).
http://www.postbus51.nl/index.cfm/t/Wat ... faultintro
bron: Postbus51