LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
AvV

100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door AvV »

Behalve de bekende grote hoeveelheid water in het rundergehakt van AH viel mijn oog een tijdje geleden op een nieuwe stikker op de verpakking:

Verbeterde receptuur
:o

Voorop de verpakking staat vermeld dat deze 100% rundergehakt bevat.
Goed.....

Achterop de verpakking staan de ingredienten :shock:
rundvlees
dextrose
antioxidanten (citroenzuur, E300)


Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van het toevoegen van suikers aan 'ongekruid' vlees.
Hoeveel (van wat) mag een fabrikant eigenlijk toevoegen en het toch nog 100% noemen?

Gast

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door Gast »

Het blijft altijd 100% rund, want er zit dus geen draadje varken of paard in :)

hans23

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door hans23 »

Veel toevoegingen verlengen de houdbaarheid. En andere beïnvloeden de smaak of geven een betere stevigere structuur aan het gemalen vlees.

Gast

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door Gast »

Dan neem je toch gewoon iets anders.

Stokkie Saté

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door Stokkie Saté »

Informeer eens bij het voorlichtingsbureau vlees.
Die kunnen je veel beter antwoord geven dan wij met z'n allen.
www.vlees.nl

Gast

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door Gast »

Wat je koopt is Afrikaans Rundvlees wat ongeveer twee jaar in een vriezer in afrika heeft gelegen en daarna is geexporteerd naar hier.

Zie Keuringsdienst van Waarde het programma van de RVU. Klik op uitzendingen en dan op gehakt.

Je weet precies wat je krijgt.

een tip, bekijk niet de uitzending over Kalkoen, je lust je leven lang geen knakworsten meer

een vlees liefhebber

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door een vlees liefhebber »

die antioxidanten die aan gehaktprodukten worden toegevoegd is iets heel normaals.het zorgt ervoor dat het vlees dat is aanraking komt met zuurstof niet zovlug gaat verkleuren en heeft helemaal niets met conserveermiddelen te maken.iedere slager in nederland er daar buiten voegt het toe en is gewoon een puur natuur produkt.de slager bij jou op de hoek doet dat ook alleen hij heeft geen etiketeringsplicht omdat hij geen voorverpakt vlees heeft omdat hij het zo uit de toonbank verkoopt

Gast

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door Gast »

Ga naar www.grootslagerijjosjanssen.nl
Bij Slagerij Jos Janssen heb je goed vlees. Beter als in de supermarkt en veeeeeel verser. Het vliegt er daar zo hard doorheen dat het elke dag vers in de toonbank ligt. En het is precies hetzelfde vlees.

Gast

Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?

Ongelezen bericht door Gast »

Oh en meestal ook goedkoper dna in de supermarkt.

Gesloten