LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Behalve de bekende grote hoeveelheid water in het rundergehakt van AH viel mijn oog een tijdje geleden op een nieuwe stikker op de verpakking:
Verbeterde receptuur
Voorop de verpakking staat vermeld dat deze 100% rundergehakt bevat.
Goed.....
Achterop de verpakking staan de ingredienten
rundvlees
dextrose
antioxidanten (citroenzuur, E300)
Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van het toevoegen van suikers aan 'ongekruid' vlees.
Hoeveel (van wat) mag een fabrikant eigenlijk toevoegen en het toch nog 100% noemen?
Verbeterde receptuur
Voorop de verpakking staat vermeld dat deze 100% rundergehakt bevat.
Goed.....
Achterop de verpakking staan de ingredienten
rundvlees
dextrose
antioxidanten (citroenzuur, E300)
Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van het toevoegen van suikers aan 'ongekruid' vlees.
Hoeveel (van wat) mag een fabrikant eigenlijk toevoegen en het toch nog 100% noemen?
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Het blijft altijd 100% rund, want er zit dus geen draadje varken of paard in
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Veel toevoegingen verlengen de houdbaarheid. En andere beïnvloeden de smaak of geven een betere stevigere structuur aan het gemalen vlees.
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Informeer eens bij het voorlichtingsbureau vlees.
Die kunnen je veel beter antwoord geven dan wij met z'n allen.
www.vlees.nl
Die kunnen je veel beter antwoord geven dan wij met z'n allen.
www.vlees.nl
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Wat je koopt is Afrikaans Rundvlees wat ongeveer twee jaar in een vriezer in afrika heeft gelegen en daarna is geexporteerd naar hier.
Zie Keuringsdienst van Waarde het programma van de RVU. Klik op uitzendingen en dan op gehakt.
Je weet precies wat je krijgt.
een tip, bekijk niet de uitzending over Kalkoen, je lust je leven lang geen knakworsten meer
Zie Keuringsdienst van Waarde het programma van de RVU. Klik op uitzendingen en dan op gehakt.
Je weet precies wat je krijgt.
een tip, bekijk niet de uitzending over Kalkoen, je lust je leven lang geen knakworsten meer
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
die antioxidanten die aan gehaktprodukten worden toegevoegd is iets heel normaals.het zorgt ervoor dat het vlees dat is aanraking komt met zuurstof niet zovlug gaat verkleuren en heeft helemaal niets met conserveermiddelen te maken.iedere slager in nederland er daar buiten voegt het toe en is gewoon een puur natuur produkt.de slager bij jou op de hoek doet dat ook alleen hij heeft geen etiketeringsplicht omdat hij geen voorverpakt vlees heeft omdat hij het zo uit de toonbank verkoopt
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Ga naar www.grootslagerijjosjanssen.nl
Bij Slagerij Jos Janssen heb je goed vlees. Beter als in de supermarkt en veeeeeel verser. Het vliegt er daar zo hard doorheen dat het elke dag vers in de toonbank ligt. En het is precies hetzelfde vlees.
Bij Slagerij Jos Janssen heb je goed vlees. Beter als in de supermarkt en veeeeeel verser. Het vliegt er daar zo hard doorheen dat het elke dag vers in de toonbank ligt. En het is precies hetzelfde vlees.
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Oh en meestal ook goedkoper dna in de supermarkt.