Hallo,
Mooie aanbieding bij Super de Boer, culinarie varkenshaas, meestal haal ik mijn vlees op de markt of bij een boer.
Deze varkenhaas is niet te vergelijken, hij is glibberig, smaak is compleet anders en de structuur ook, geen structuur eigenlijk.
Wat ik mij nou afvraag is dit geplakt vlees? Als je de bedrijven moet geloven mag het geen verschil maken, maar dit is echt prut. Ook staat er nergens op de verpakking of het geplakt is.
Het komt bij brandenburgvlees.nl vandaan, op deze site is geen info te vinden.
Kan iemand mij vertellen of deze varkenshaas nu geplakt is ja of nee?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Culinair varkensvlees Super de Boer
Re: Culinair varkensvlees Super de Boer
Of het vlees geplakt is, weet ik niet. Maar veel vlees, vooral in de supermarkt, is inderdaad geplakt. Transglutaminase is de stof die daarvoor wordt gebruikt, een eiwitplakkend enzym.
Maar vaak ook bij de slager die niet zelf slacht en bereidt, maar inkoopt.
Wanneer is varkensvlees "culinair"? Taalkundig staat hier onzin. 'Culinair' betekent 'de keuken of de kookkunst betreffend'.
Goede wijn behoeft geen krans en dit soort door de marketing bedachte kreten zijn er vaak alleen maar om indrukwekkend over te komen en daar het prijskaartje bij aan te passen.
Als het product je bevalt en je de prijs in orde vindt: gewoon kopen. En anders: niet kopen.
Maar vaak ook bij de slager die niet zelf slacht en bereidt, maar inkoopt.
Wanneer is varkensvlees "culinair"? Taalkundig staat hier onzin. 'Culinair' betekent 'de keuken of de kookkunst betreffend'.
Goede wijn behoeft geen krans en dit soort door de marketing bedachte kreten zijn er vaak alleen maar om indrukwekkend over te komen en daar het prijskaartje bij aan te passen.
Als het product je bevalt en je de prijs in orde vindt: gewoon kopen. En anders: niet kopen.
Re: Culinair varkensvlees Super de Boer
Ik kan maar 1 ding zeggen .. Ga eens naar een slager die Porc au Grain verkoopt.