LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De Bitterballen van Van Dobbe!

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.

Wat vinden jullie van de Van Dobbe bitterballen kwaliteit?

Goed
8
42%
Gaat Wel
3
16%
Slecht
8
42%
 
Totaal aantal stemmen: 19

Gromek
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 mei 2006 14:59

De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door Gromek »

Even buiten het feit of het gezond is of niet, is er volgens mij iets mis met de bitterballen van Van Dobbe!

Als ik deze op de manier frituur (in olie) zoals dat vermeld staat op de verpakking en website, vallen deze toch elke keer uit elkaar in de fituurpan!

Hierdoor is de olie ook direct verpest, en moet deze vervangen of gefilterd worden.

Heel vervelend.

Heeft er misschien iemand anders ook hetzelfde probleem mee?
Ik frituur in een best dure pan, met digitale aflezing en meting van de temperatuur.

Ik heb op diverse andere manieren geprobeerd de ballen te frituren (met lagere en hogere temepraturen, en bevroren, ontdooid en half ontdooid), maar ze blijkven spontaan uitelkaar vallen.

De smaak is lekker, maar niet tegen elke prijs!

*Sara*
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 apr 2006 17:05

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door *Sara* »

Ik heb daar nooit last van hoor. Maar anders kan je beter die van Mora kopen ofzo, ben je overal van af!

mve2
Berichten: 160
Lid geworden op: 21 okt 2005 15:55

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door mve2 »

maar die zijn lang niet zo lekker als die van dobbe trouwens de kroketten van dobbe zijn ook lekker

Gromek
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 mei 2006 14:59

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door Gromek »

Ik weet dat ik andere kan kopen (ook al smaken die van mora helemaal nergens naar), maar het gaat mij er om, dat hoe ik ze ook bak/frituur, er vrijwel nooit een een mooie krokante (wat stevige) buitenlaag heeft, en als je ze licht vastpakt, om in mosterd te dippen, je ze direct fijnknijpt zonder enige moeite!
Ik kan ze wel 15 minuten bakken, dan is de buitenkant wel krokant, maar dan is hij niet meer te eten.

En, *Sara*, hoe bak jij ze dan?

komijntje
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 jan 2006 18:15

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door komijntje »

precies hetzelfde probleem gehad, ze vallen in de pan uit elkaar
2x geprobeerd, koop ze nu nooit meer; je kunt gelijk je vet weggooien,
zonde van je geld javascript:emoticon(':x')
Mad

hharteman
Berichten: 1250
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door hharteman »

Dat had ik met de kroketten van Dobbe dus ook.
Nu bak ik ze vanuit de diepvries 2 minuten en zet het mandje dan omhoog en wacht 5 minuten.
Dan gaan ze er weer 5 min in en heb dan prima kroketten die heel blijven.
Misschien moet je ook zoiets met de bitterballen proberen.
Ik zou ze in ieder geval altijd vanuit de diepvries bakken.

inxsnl
Berichten: 1127
Lid geworden op: 31 mar 2004 14:38

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door inxsnl »

De dobbens zijn over het paard getilde kroketten en bitterballen.
Daarnaast nog eens erg duur.
Hebro kalfs kroketten zijn veel lekkerder en veel goedkoper.
En ze gaan niet open tijdens frituren

Diny Velds
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 mei 2007 18:28

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door Diny Velds »

Klopt van Dobbe heeft een te zachte buitenkant en valt inderdaad ook in mijn Tefal pan met temperatuur meter uit elkaar zodat je vet ook verknoeid is.

Nita
Berichten: 1156
Lid geworden op: 30 apr 2007 18:53

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door Nita »

Hoe de bitterballen van Dobbe smaken?daar ben ik nooit achter gekomen.Bij het frituren viel alles uit elkaar zodat ik het gelijk met het vet weg kon gooien.

mastertjuh
Berichten: 60
Lid geworden op: 12 apr 2007 22:21

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door mastertjuh »

Wel eens de echte Kwekkeboom-kroketten gehad ?

jiping

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door jiping »

Net zoals iemand hiervoor al zei;

Ik bak van dobben producten ook korter dan aangegeven en dan valt er niks uit elkaar.
als je te lang bakt komt de vulling eruit zetten en valt het hele ding uit elkaar.

volgens mij staat bij de instructie dat je ze 10 minuten moet bakken maar dat is naar mijn ervaring veel te lang en dan vallen ze uit elkaar.

ik lust in ieder geval geen ander merk naast van dobben en kwekkeboom,
ik vind de rest ronduit smerig met van die bruine massa met draden vlees. :x

ik vond het ook wel positief dat bij een consumenten programma waarbij ze fabrieken bezochten waar kroketten gemaakt werden ze overal geweigert werden maar bij van dobben direct naar binnen mochten en het hele productieproces mochten filmen.

NijMeGeN
Berichten: 1119
Lid geworden op: 15 jun 2006 14:54

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door NijMeGeN »

Dat wilt ook al heel wat zeggen toch jiping, dan hebben ze niks te verbergen.

flashsound
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 apr 2006 22:51

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door flashsound »

van dobbe staat voor kwaliteit al sinds 1936 want het is goed spul van hun. als in de frituur de bitterballen uit elkaar vallen kan ik maar drie dingen bedenken een frituur pan stat te heet twee slechte olie gebruikt drie te lang erin laten zitten want iets anders kan het niet zijn.
want voor de rest is het van van dobbe prima te eten.

omamia
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2007 17:07

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door omamia »

In het verleden stond op de verpakking van dobbe kroketten, dat de kroketten bevroren 2 miniuten op 180 graden in het vet moet laten zakken, 2 minuten uit het vet moet laten rusten en dan nog 4 minuten in het vet moet bakken.
Tegenwoordig staat op de verpakking 8 minuten bakken op 180 graden.
Beide manieren gaan bij mij bijna altijd goed.

ST

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door ST »

Ik vind Van Dobbe producten smerig.

consumentENcommentaar
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 okt 2007 13:22

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door consumentENcommentaar »

Van dobben producten bevatten smaakversterkers zoals E621 (ofwel vetsin of monosodium glutamaat) waarvan je behoorlijk beroerd kunt worden. Volgens sommigen is het kankerverwekkend, volgens andere prikkelt het de hersenen om meer van het produkt te gaan eten. Als de Chinees het gebruikt wordt er schande van gesproken, dat menige snack-, worst-, soep- en chipsfabrikant er gretig gebruik van maakt is vrijwel onbekend.

NijMeGeN
Berichten: 1119
Lid geworden op: 15 jun 2006 14:54

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door NijMeGeN »

Nou ik ben er anders nog nooit beroerd van geworden.

jiping

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Ongelezen bericht door jiping »

Dat vetsin zit bijna overal in,
het zit bijv. ook in salades

Gesloten