En wie zegt dat wat minder zout ook juist niet lekker is. Ik doe geen zout op een gekookt ei op brood omdat er al een plak ham onder ligt. Dat is dan al genoeg zout vanuit de ham. Plakken tomaat op brood, iets meer peper en je mist, het zout niet meer etc.
Welnee, ik doe juist nog extra zout op de ham anders is ie veel te flauw, zeker als het gaat om gekookte ham.
En een ei doop ik onder in een schaaltje zout. Heerlijk. Geen peper of tomaat nodig.
Mooi dan kun je hem na het ei in zout te hebben gedoopt ook gemakkelijker pellen want je hebt zo wat meer grip.
Het is gewenning hoeveel zout je het liefst hebt en het is net als met suiker. In de koffie doe ik één theelepel suiker en dat is nog ongeveer een half klontje suiker. De ander doet minimaal 7 scheppen suiker in de koffie en dan sta ik echt met de mond open te kijken. Is dat dan nog wel te drinken en proef je de koffie dan nog wel?
Het is inderdaad een kwestie van gewenning. In brood zit al een aantal jaren een stuk minder zout. Niemand die het in de gaten had. Hoe dat kwam? Doordat het stapje voor stapje ging.
Ik ben helemaal met de suiker en de melk in de koffie gestopt. Vroeger wist ik niet anders, nu kan ik me niet voorstellen dat iemand dát lekker vindt. Zoals het nu is proef ik de koffie zoals koffie moet smaken.
Daarom begrijp ik nog steeds niet dat er in zoveel bewerkte producten zoveel suiker en zout zit. Zou helemaal niet nodig moeten zijn.
Nee hoor, die staat nog steeds op zijn nachtkastje. Ik heb een flinke voorraad van die dingen. Esphome heeft een nieuwe.
Volgens mij heb jij LOL-korrels in de soep?
Ik weet van niets. Altijd leuk maar daar doen wij het toch niet voor.
Gaat om het 'beste antwoord'. Ik heb inmiddels het jouwe tot beste antwoord gekozen. Daar doe je het inderdaad niet voor. Ik gebruik het enkel als hulpmiddel om de discussie de juiste kant op te leiden, als het nodig is.
Het is inderdaad een kwestie van gewenning. In brood zit al een aantal jaren een stuk minder zout. Niemand die het in de gaten had. Hoe dat kwam? Doordat het stapje voor stapje ging.
Ik ben helemaal met de suiker en de melk in de koffie gestopt. Vroeger wist ik niet anders, nu kan ik me niet voorstellen dat iemand dát lekker vindt. Zoals het nu is proef ik de koffie zoals koffie moet smaken.
Daarom begrijp ik nog steeds niet dat er in zoveel bewerkte producten zoveel suiker en zout zit. Zou helemaal niet nodig moeten zijn.
We gebruiken traditioneel veel suiker en zout in Nederland omdat velen "bang" zijn van specerijen. Terwijl je daarmee uiteindelijk veel smaakvollere, en gezondere, gerechten maakt.
En wie zegt dat wat minder zout ook juist niet lekker is. Ik doe geen zout op een gekookt ei op brood omdat er al een plak ham onder ligt. Dat is dan al genoeg zout vanuit de ham. Plakken tomaat op brood, iets meer peper en je mist, het zout niet meer etc.
Welnee, ik doe juist nog extra zout op de ham anders is ie veel te flauw, zeker als het gaat om gekookte ham.
En een ei doop ik onder in een schaaltje zout. Heerlijk. Geen peper of tomaat nodig.
Volgens mij doe jij dat helemaal niet. Je zegt dit alleen om tegendraads te doen. Maar als je het wel doet: veel succes met je nieren.
En wie zegt dat wat minder zout ook juist niet lekker is. Ik doe geen zout op een gekookt ei op brood omdat er al een plak ham onder ligt. Dat is dan al genoeg zout vanuit de ham. Plakken tomaat op brood, iets meer peper en je mist, het zout niet meer etc.
Welnee, ik doe juist nog extra zout op de ham anders is ie veel te flauw, zeker als het gaat om gekookte ham.
En een ei doop ik onder in een schaaltje zout. Heerlijk. Geen peper of tomaat nodig.
Volgens mij doe jij dat helemaal niet. Je zegt dit alleen om tegendraads te doen. Maar als je het wel doet: veel succes met je nieren.
In welke hoek van Nederland herkennen ze humor niet?
En dat gedoe allemaal om dat Ts de Unox kant en klare soep te zout vond smaken.
Het zoutgehalte komt als je alle soep op eet op 3,6 gram uit en dat is ruim onder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 6 gram.
Waarom zou Unox in dit geval het zoutgehalte moeten gaan verlagen, is dat om in de avond zonder schuldgevoel een zak zoute chips leeg te eten want die is zonder zout niet te happen of omdat Ts de soep te zout vond.
Ik durf het bijna niet op te schrijven want ik vind de bruinebonensoep van Unox als maaltijdsoep wel lekker en voeg er heel ongezond nog in plakjes gesneden rookworst aan toe.
Met een paar ongezonde witbrood boterhammen om in de soep te dopen kan ik er echt van genieten.
En dat genieten van een maaltijd is ook belangrijk maar je moet het uiteraard niet dagelijks eten.
En dat genieten van een maaltijd is ook belangrijk maar je moet het uiteraard niet dagelijks eten.
Hoeveel maaltijden per week adviseert u?
Ook nu weer rukt u mijn reactie uit het verband door maar één zin te quoten want als u de reactie in het geheel had gelezen betreft het dat ik van die maaltijd geniet maar niet dagelijks bruinebonensoep eet.
Begrijpelijk lezen is niet uw sterkste kant maar letterlijk de tekst lezen kunt u dan weer wel want de gequote zin is grammaticaal onjuist.
Amsterdam, centrum Utrecht kan ook, of Gouda, waar Ad Melkert ook vandaan komt...
Het is daar geloof ik best druk
Je kunt mijn opmerking overigens het beste met een korreltje zout nemen. Grotere hoeveelheden of, voor de echte zoutliefhebber, een zak Unox soep dat is ook prima. Wil je nu helemaal geen zout, dan kun je ook een lijntje fijngemalen peper snuiven, dat lucht vaak ook lekker op.
Andere kruiden komen veel meer voor. Die zitten namelijk in de kruidnoten die ieder jaar tussen augustus en januari in grote getale in de supermarkt liggen.