LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoe verder met uwv en werkgever

Wat zijn de rechten van een werkloze of arbeidsongeschikte en welke ervaringen heb jij met de verschillende instanties?
vanasselt
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 aug 2009 19:44

Hoe verder met uwv en werkgever

Ongelezen bericht door vanasselt »

De volgende situatie wat op waarheid berust.
Een goede vriend van ons kreeg 15 jaar terug kanker in z,n kaak is hier aan geopereerd en alle behandelingen gehad en nog steeds onder controle,heeft hier wel een klap van gekregen en om te werken word steeds moeilijker en vermoeiender.
Hij werk nog steeds als kok wat met heel z,n hart heeft.
15 jaar terug is hij door het UWV afgekeurd voor80-100%,wel is afgesproken dat hij voor therapie enige uren ging werken met behoud van uitkering,z,n werkgever betaalde hem z,n volle loon door en de uitkering van het UWV kreeg de werkgever.
Nu wil hij gaan stoppen met werken daar het niet meer gaat per 1 JAN 2011,hij heeft opgevraagd zijn uitkering te laten betalen op z,n eigen bankrekening wat ook gaat gebeuren.
Nu blijkt dat hij net 1100€ per maand gaat verdienen een terugval van ongeveer €450 euro,terwijl hij meer heeft gewerkt dan nodig was maar dan is het druk en blijf je lopen,nu blijkt dat z,n werkgever hem heeft uitgebuit,en hij soms dagen maakt van meer dan 9 uur,kortom hij werkt voor 4 dagen in de week voor €450 per maand,nu onze vriend aangaf te willen stoppen met werken is leiden in last.
Hoe moeten we handelen ,wie weet een oplossing,moet dit uitgezocht worden door het UWV of moet je naar de rechtsbijstand.
Heel graag wat tips.

thetung
Berichten: 82
Lid geworden op: 21 okt 2009 17:48

Re: Hoe verder met uwv en werkgever

Ongelezen bericht door thetung »

Ja, het bedrag dat je vriend ontvangt, klopt wel. Als je 80-100% afgekeurt bent, betaaltt de UWV je 70 of 75% (WAO of WIA) van je laatste verdiende salaris.

Gesloten