WIA keuring-tips?

Wat zijn de rechten van een werkloze of arbeidsongeschikte en welke ervaringen heb jij met de verschillende instanties?
Lisa29
Berichten: 559
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lisa29 »

Ik vind het eerlijk gezegd best eng om dit topic te openen maar na lang aarzelen toch maar de gok wagen...

Ik zit sinds december 2019 in de ziektewet ivm depressie. Mijn toenmalige werkgever heeft me echt goed begeleid. Na maanden therapeutisch werken leek het steeds beter te gaan waarop ze in april 2020 mijn contract nog verlengd hebben tot aan september 2020. Helaas ging het eind juni 2020 toch weer mis. Er volgde opname PAAZ van 4 weken in juli/augustus. Het was toen ook duidelijk dat nog een keer contract verlengen niet zinvol zou zijn omdat de druk om beter te worden te groot zou zijn. We zijn goed uit elkaar gegaan, mijn oude manager neemt af en toe nog contact op om te kijken hoe het met me gaat.

Ik ben dus ziek uit dienst gegaan. De keuring die normaal gedaan wordt als je 1 jaar ziek bent is niet gedaan. Heb daar zelf op een gegeven moment achteraan gebeld uit angst later verwijten te krijgen dat ik meer had moeten doen ofzo. De dame die ik toen (april dit jaar) aan de lijn kreeg zei dat er in december dossier onderzoek was gedaan en volgens de medisch adviseur ik nog 3 functies had en dus zou kunnen werken. Ze zei dat ik geluk had dat ik niet was opgeroepen, anders had ik moeten werken of bijstand.
Op dat moment was er echter net weer een PAAZ opname geweest, nu 'maar' 3 weken. Ze zei dat ik dan eerst maar weer de basis terug moest krijgen. Als gemeente of ggz geen reintegratie aan zouden bieden kon het UWV dat wel doen. Helaas is mijn situatie nog steeds niet goed genoeg om aan een reïntegratietraject te denken. Afgelopen september weer een week op de PAAZ doorgebracht, wat tijdelijk wel weer positieve effecten heeft.

Nu ben ik afgelopen maandag gebeld door een arbeidsdeskundige die 'alvast wat vraagjes' had. Ze ging uit van universitair werk en denkniveau want ik had immers een diploma? Meteen geantwoord dat ik
a. Nooit op dat niveau gewerkt heb en er al meer dan 10 jaar uit ben qua kennis op vakgebied.
En b. Dat er een onderzoeksrapport is van de ggz met diagnose ADHD en gemiddelde intelligentie van 100. Voor universitair niveau is dat helaas te laag. Volgens haar valt dit onder medisch en moest dit maar met de arts bespreken.

Toen begon ze nog over loonverlies, wat bij mij waarschijnlijk niet van toepassing is. Mijn laatste baan was in de gehandicaptenzorg, de 70% ziektewet wordt noodgedwongen aangevuld met een toeslag zodat ik op bijstandsniveau uit kom. Ik heb nog gevraagd of ik wel naar haar toe zou moeten mocht de arts besluiten dat ik (voorlopig) niet kan werken. Ze zei dat die kans heel klein was want gbm (?) was als ik terminaal of bedlegerig zou zijn....
Het kwam al met al op mij best heftig over, ook al weet ik dat zij geen arts is. En de depressie helpt niet echt mee bij zo'n telefoontje van een onbekende.

Gisteren kreeg ik te horen dat het gesprek met de arts 17 november is. Ik heb sinds kort beschermd wonen thuis via het Leger des Heils. Mijn begeleider kan op maandag en dinsdag, maar dat kon bij UWV niet. Nee elke dag heeft zijn eigen 'thema', daar konden ze niet van afwijken. Woensdag is voor WIA dus dat betekent dat mijn begeleider niet mee kan.

Nou vind ik het dus allemaal heel spannend, ook al is deze arts volgens de telefoniste aardig en empatisch.

Voor de volhouders die mijn lange verhaal gelezen hebben:
1. Wat moet ik me voorstellen bij dit gesprek met de arts? Moet ik me richten op mijn ziekteproces of meer op andere zaken? Nu mijn begeleider niet mee kan ben ik op zoek naar iemand anders. Ik kan vaak niet op woorden komen en vergeet snel dingen dus een beetje steun heb ik wel nodig. Maakt het veel uit wie er mee gaat?

2. Er zijn na het ziek worden nog wat fysieke zaken bijgekomen/ontdekt. Deze dragen naar mijn idee ook bij aan het ziek blijven, houdt de arts daar dan ook rekening mee?

3. Ik heb sinds kort, na een lang getouwtrek met de gemeente, een beschikking beschermd wonen thuis. Dat wil zeggen dat ik in mijn eigen (huur)woning blijf maar wel beschermd woon. Theoretisch dan, er staat 5 uur per week voor wat bij beschermd wonen in een instelling volgens mij meer zou zijn. Dat maakt op zich niet uit, maar ik kan nergens vinden of dit op de een of andere manier invloed heeft op de WIA. Heeft iemand hier ervaring mee?

4. Ik doe 3 keer in de week vrijwilligerswerk, behalve de slechte dagen waarop ik moet afzeggen. Het zijn steeds maar 2 uurtjes, waarna ik meestal thuis op bed moet bijkomen. Kan het UWV mij opdragen dit vrijwilligerswerk te stoppen om die 2 uurtjes te gaan werken?

Ik maak me waarschijnlijk veel te druk, daarom probeer ik op mijn manier te kijken hoe ik me het beste kan voorbereiden. Alle tips zijn welkom, alvast bedankt!

Lady1234
Berichten: 27378
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Dat is kort dag om nog iemand te regelen, maar ga in ieder geval niet alleen. Misschien kan een familielid of vriend(in) met u meegaan, die op de hoogte is van uw toestand?

Op uw andere vragen heb ik geen antwoord.

lievemarie
Berichten: 358
Lid geworden op: 15 sep 2021 18:26

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door lievemarie »

Ik zou sowieso iemand meenemen en misschien mag je het gesprek opnemen zodat je e.e.a. later kunt terugluisteren. Wat ik van de WIA weet is dat het meer gaat om het verlies aan verdiencapaciteit dan aan de mate van arbeidsongeschiktheid. Hele rare regeling.

john18
Berichten: 1872
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door john18 »

Als ik terug kijk naar mijn keuring kan ik u 1 ding op het hart drukken. Ga niet alleen. De keuring valt opzich allemaal mee. Maar zorg dat u bv papieren bij hebt van opnames met medische conclusies, behandelingen en vervolg plan. Zo kan de arts goed beoordelen wat u aangeeft.

Bij uw vervolg afspraak de arbeidsdeskundigen ga ook niet alleen en teken niet als er iets niet klopt op papier zoals bv beroep die u volgens hun kunt doen maar volgens de arts niet kunt.

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door moederslink »

Lisa29 schreef:
04 nov 2021 19:48
3. Ik heb sinds kort, na een lang getouwtrek met de gemeente, een beschikking beschermd wonen thuis. Dat wil zeggen dat ik in mijn eigen (huur)woning blijf maar wel beschermd woon. Theoretisch dan, er staat 5 uur per week voor wat bij beschermd wonen in een instelling volgens mij meer zou zijn
Die 5 uur per week komt er dan iemand bij je langs, vanuit een Fact team.
En kijk eens goed na of je misschien niet in aanmerking kunt komen voor PGB , nu je beschermd woont via het LdH.
Laat iemand vh LdH met je meegaan , bij ieder gesprek.
Overigens wél dapper dat je je verhaal hebt durven vertellen ! 🤜🤛

Lisa29
Berichten: 559
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lisa29 »

Ik heb alle tips alvast op een blaadje geschreven zodat ik het niet kan vergeten. Met als 1e tip om niet alleen te gaan 😇 dus ik ga nog verder kijken wie eventueel mee zou kunnen. Ik heb sinds kort via een maatjesproject een stagiaire die dit schooljaar mijn maatje is. Zij wil in principe wel mee maar ik twijfel nog. Met name omdat ze pas 18 is, hoewel dat natuurlijk niet zegt dat ze ongeschikt is om mee te gaan.
lievemarie schreef:
04 nov 2021 20:10
Wat ik van de WIA weet is dat het meer gaat om het verlies aan verdiencapaciteit dan aan de mate van arbeidsongeschiktheid. Hele rare regeling.
Ik snap er ook niet zoveel van. Geloof dat ik qua verdiencapaciteit niks meer kan verliezen. Aangezien de 70% ziektewet met de toeslag van UWV inhoudt dat ik momenteel op bijstandsniveau zit, daar kan niks meer af....
moederslink schreef:
04 nov 2021 20:42
Die 5 uur per week komt er dan iemand bij je langs, vanuit een Fact team.
En kijk eens goed na of je misschien niet in aanmerking kunt komen voor PGB , nu je beschermd woont via het LdH.
Laat iemand vh LdH met je meegaan , bij ieder gesprek.
Overigens wél dapper dat je je verhaal hebt durven vertellen ! 🤜🤛
Helaas geen FACT team maar 1 begeleider van Leger des Heils die ook nog eens tijdelijk is. Ze werkt alleen op maandag en dinsdag dus kan ze woensdag niet. Maar goed als zij niet zou komen zou ik nog 4 of 5 maanden op hulp hebben moeten wachten.
Ik heb voor mijn gevoel al hemel en aarde moeten bewegen om deze hulp te krijgen. Heeft lang geduurd, van aanvraag tot afwijzing, toen 2nd opinion met daarna toekenning zorg. En uiteraard nog wachtlijst bij Leger des Heils. Alles bij elkaar heeft dat een maand of 6,7 geduurd. Plus veel energie, frustratie en verlies van vertrouwen. PGB aanvragen durf ik dus even niet. Ook omdat ik al budgetbeheer heb en administratie voeren over zo'n PGB waarschijnlijk niet lukt.
Ik houd het wel in mijn achterhoofd voor de toekomst.
En dank voor de steun 🤗
Het helpt dat ik al een paar dagen rondkijk op het forum. En dat jullie goede tips geven 😊

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door moederslink »

Budgetbeheer? Betekent dit dat je een bewindvoerder hebt?

marnix
Berichten: 824
Lid geworden op: 02 nov 2005 11:30

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door marnix »

Kan de stichting MEE misschien wat voor je betekenen?
ff googelen,
succes met alles!

Lady1234
Berichten: 27378
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Administratie PGB wordt door de SVB, sociale verzekeringsbank, gevoerd.

witte angora
Berichten: 32461
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door witte angora »

Een tip, die mij indertijd goed geholpen heeft: schrijf een - korte of lange maakt niet uit, gewoon wat bij je past - brief waarin je aangeef wat je uitdagingen zijn, welke perspectieven je zelf ziet (kan idd vrijwilligerswerk zijn), wat je tot nu toe gedaan hebt om je herstel te bespoedigen, en hoe het momenteel met je vrijwilligerswerk gaat.

Je hebt het over drie verschillende functies. De huidige eisen ken ik niet zo precies. Toen ik in 2002 afgekeurd werd, en in 2006 de strenge herkeuring, gold er ook zo iets. Nu wilde het toeval - naja, ik wilde gewoon werken - dat ik op drie verschillende terreinen (kantoor, hovenier, schoonmaker) gewerkt had, en steeds weer liep ik tegen dezelfde uitdagingen op. Dat, plus het feit dat er geen trajecten meer te bewandelen waren, leidde tot een definitieve afkeuring.

Je kunt dus aangeven hoe het nu met het vrijwilligerswerk gaat, en als dit onvoldoende perspectief biedt richting een betaalde baan, dat je eens gaat kijken voor iets anders dat misschien meer perspectief kan bieden. Kies gerust eens voor iets op HBO-niveau: als je proefondervindelijk vast loopt, dan houdt dit voor betaald werk ook op. Biedt desnoods aan dat je het wil proberen, juist omdat het als mogelijkheid is geopperd.

Probeer er, ook al staat je hoofd er misschien niet naar, zo nuchter mogelijk mee om te gaan. Laat zien dat je wil werken, en constructief meedenkt aan mogelijkheden. Als het keer op keer niet lukt, gaat er mogelijk bij het UWV een knop om.

Lisa29
Berichten: 559
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lisa29 »

witte angora schreef:
04 nov 2021 22:29
Een tip, die mij indertijd goed geholpen heeft: schrijf een - korte of lange maakt niet uit, gewoon wat bij je past - brief waarin je aangeef wat je uitdagingen zijn, welke perspectieven je zelf ziet (kan idd vrijwilligerswerk zijn), wat je tot nu toe gedaan hebt om je herstel te bespoedigen, en hoe het momenteel met je vrijwilligerswerk gaat.

Je hebt het over drie verschillende functies. De huidige eisen ken ik niet zo precies. Toen ik in 2002 afgekeurd werd, en in 2006 de strenge herkeuring, gold er ook zo iets. Nu wilde het toeval - naja, ik wilde gewoon werken - dat ik op drie verschillende terreinen (kantoor, hovenier, schoonmaker) gewerkt had, en steeds weer liep ik tegen dezelfde uitdagingen op. Dat, plus het feit dat er geen trajecten meer te bewandelen waren, leidde tot een definitieve afkeuring.

Je kunt dus aangeven hoe het nu met het vrijwilligerswerk gaat, en als dit onvoldoende perspectief biedt richting een betaalde baan, dat je eens gaat kijken voor iets anders dat misschien meer perspectief kan bieden. Kies gerust eens voor iets op HBO-niveau: als je proefondervindelijk vast loopt, dan houdt dit voor betaald werk ook op. Biedt desnoods aan dat je het wil proberen, juist omdat het als mogelijkheid is geopperd.

Probeer er, ook al staat je hoofd er misschien niet naar, zo nuchter mogelijk mee om te gaan. Laat zien dat je wil werken, en constructief meedenkt aan mogelijkheden. Als het keer op keer niet lukt, gaat er mogelijk bij het UWV een knop om.
Dank je, dat zijn hele goede tips. Ik wil echt graag weer mijn 'eigen' geld verdienen. Probleem zit hem vooral in het grillige verloop van het ziek zijn. Ik kan soms een paar dagen of een paar weken redelijk functioneren en dan geeft mijn lijf het weer op. Ik heb morgen weer een afspraak met de huisarts vanwege mijn ogen. Zo is het elke keer wel wat, ik heb nu al medelijden met de UWV arts vanwege de hoeveelheid informatie. Onderzoek en behandelingen bij de gyneacoolog, orthopeed, longarts, logopedist en oogspecialist....
Zoals je zegt ga ik wel proberen er zo nuchter mogelijk mee om te gaan. Mijn vrijwilligerswerk bij taalles is onderdeel van een project om de wijk te verbeteren. In ruil daarvoor krijg ik 100 euro korting op mijn huur. Op het moment dat ik stop met de taalles valt die korting weg. Dat houdt concreet in dat er dan geen geld meer overblijft om van te leven....dus die taalles houd ik zo lang mogelijk vol.
Voor de rest is het elke dag opnieuw proberen wat er die dag lukt....
moederslink schreef:
04 nov 2021 21:56
Budgetbeheer? Betekent dit dat je een bewindvoerder hebt?
Nee,in mijn gemeente kun je gratis budgetbeheer krijgen. Dit is op vrijwillige basis en betalingen aan telecom en CAK blijf je zelf verantwoordelijk voor. Ziektewet wordt wekelijks overgemaakt, dat vindt mijn ADHD hoofd te ingewikkeld🙈 Het helpt dat budgetbeheer de meeste betalingen overneemt en 1x per maand de rest overmaakt. Geeft wat meer rust, voorheen was ik bijna dagelijks aan het rekenen. En kwam ik er alsnog niet uit🙊
Ik blijf voor zover ik weet wel verantwoordelijk voor mijn geld en betalingen.
marnix schreef:
04 nov 2021 22:12
Kan de stichting MEE misschien wat voor je betekenen?
ff googelen,
succes met alles!
Dat was ik weer vergeten 🤔, bij gesprek met de gemeente was een onafhankelijke cliënt ondersteuner van MEE aanwezig. Zal nog eens googelen of hem emailen om te kijken of ze hier ook bij helpen.
Lady1234 schreef:
04 nov 2021 22:14
Administratie PGB wordt door de SVB, sociale verzekeringsbank, gevoerd.
Klopt, alleen loopt mijn zorg via de WMO, Zorg in Natura noemt de gemeente dat. Als ik dat wil omzetten naar PGB moet ik volgens mij toch weer bij de gemeente zijn. En dat durf ik nog niet gezien de slechte ervaringen afgelopen jaar....

Lady1234
Berichten: 27378
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Honderd euro korting op uw huur? Wat is dat voor aparte constructie. Komt u dan niet in de problemen met de huurtoeslag?

Lisa29
Berichten: 559
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lisa29 »

Lady1234 schreef:
04 nov 2021 23:26
Honderd euro korting op uw huur? Wat is dat voor aparte constructie. Komt u dan niet in de problemen met de huurtoeslag?

Er wonen verspreid door de wijk vrijwilligers, die korting is bedoeld als een soort motivatie om hier te komen en blijven wonen. In het huurcontract staat ook specifiek dat je niet alleen huurder bent maar vooral vrijwilliger voor de buurt. Je moet minstens 2 jaar elke week 2 uur je inzetten. Na die 2 jaar kun je stoppen met vrijwilligerswerk maar verlies je dus de korting op de huur. Het project heeft er onder meer voor gezorgd dat de basisschool in de wijk van problematisch veranderd is naar excellente school. Daarnaast zijn er nog meer positieve effecten die we willen behouden door de inzet van vrijwilligers die in de wijk wonen.
Huurtoeslag is gebaseerd op de daadwerkelijk betaalde huur, dus met de korting er al af. Anders zou het inderdaad wel een probleem kunnen zijn.

Seinhuis
Berichten: 2399
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Ik vind het lastig om medische vragen te beantwoorden.

Ik ben geen dokter en ook geen psycholoog. Maar mijn indruk is dat je heel erg druk of zorgen kan maken. Misschien komt hierdoor je burn outs . Ontspanning is heel belangrijk. Wat ontspanning is kan voor iedereen anders zijn.

Mijn advies is om contact op te nemen met je huisarts. Hij/zij moet op de hoogte worden gebracht. Misschien kan je huisarts tips geven of doorverwijzen.

Alleen op vraag 4 kan ik je antwoord geven. Het is heel belangrijk om iets te doen te hebben wat je leuk vindt. Ga dus door met je vrijwilligerswerk.
Echter, als UWV vind dat je betaald werk kan/moet doen dan gaat betaald werk voor.

PeterPeters1966
Berichten: 1545
Lid geworden op: 06 jan 2021 22:51

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door PeterPeters1966 »

lievemarie schreef:
04 nov 2021 20:10
Ik zou sowieso iemand meenemen en misschien mag je het gesprek opnemen zodat je e.e.a. later kunt terugluisteren. Wat ik van de WIA weet is dat het meer gaat om het verlies aan verdiencapaciteit dan aan de mate van arbeidsongeschiktheid. Hele rare regeling.
Ik vind dat laatste nu juist helemaal niet raar. Ik vind het eerlijk niet meer dan logisch om te kijken wat wel kan en niet kijken wat niet kan. Dat doen we toch met alles?

witte angora
Berichten: 32461
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door witte angora »

Lisa29 schreef:
04 nov 2021 23:14
Ik wil echt graag weer mijn 'eigen' geld verdienen.
Hier zit de clou richting het UWV. Dit is wat je uit moet stralen. Niet kijken naar wat niet kan, maar kijken naar wat wel kan. Geeft het UWV een mogelijkheid aan? Probeer het gewoon via vrijwilligerswerk. Ook als je denkt dat het niks wordt. Misschien lukt het wel, misschien ook niet - in het laatste geval kun je die mogelijkheid dus afstrepen.

Geloof me, en je weet het zelf ook, het is veel fijner om met je eigen geld alle kosten zelf te betalen, zonder allerlei toeslagen, voorzieningen en dergelijke. Mooi dat de voorzieningen er zijn, het is ook noodzakelijk, maar het moet niet je voorkeur hebben. Kwestie van eigenwaarde.

Geen idee hoe het tegenwoordig is, maar in het verleden was de WAO een prima voorziening voor mensen die geen zin hadden om te werken, die overtollig waren, die net niet voldoende skills hadden, noem maar op. Daar is indertijd flink de bezem door gehaald, terecht. Ik kan me indenken dat het UWV heel erg terughoudend is om te voorkomen dat mensen die het niet nodig hebben alsnog een Wia krijgen.

Lisa29
Berichten: 559
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lisa29 »

witte angora schreef:
05 nov 2021 08:24
Lisa29 schreef:
04 nov 2021 23:14
Ik wil echt graag weer mijn 'eigen' geld verdienen.
Hier zit de clou richting het UWV. Dit is wat je uit moet stralen. Niet kijken naar wat niet kan, maar kijken naar wat wel kan. Geeft het UWV een mogelijkheid aan? Probeer het gewoon via vrijwilligerswerk. Ook als je denkt dat het niks wordt. Misschien lukt het wel, misschien ook niet - in het laatste geval kun je die mogelijkheid dus afstrepen.

Geloof me, en je weet het zelf ook, het is veel fijner om met je eigen geld alle kosten zelf te betalen, zonder allerlei toeslagen, voorzieningen en dergelijke. Mooi dat de voorzieningen er zijn, het is ook noodzakelijk, maar het moet niet je voorkeur hebben. Kwestie van eigenwaarde.

Geen idee hoe het tegenwoordig is, maar in het verleden was de WAO een prima voorziening voor mensen die geen zin hadden om te werken, die overtollig waren, die net niet voldoende skills hadden, noem maar op. Daar is indertijd flink de bezem door gehaald, terecht. Ik kan me indenken dat het UWV heel erg terughoudend is om te voorkomen dat mensen die het niet nodig hebben alsnog een Wia krijgen.
Ik denk dat in mijn geval 1 van de problemen is dat ik TE graag wil. Waardoor ik over mijn grenzen ga en weer uitgeput raak. Waardoor op den duur dan weer opname nodig is.
Terwijl ik inderdaad voor mijn eigenwaarde echt het allerliefste weer een betaalde baan heb. Zoals je zegt mooi dat we voorzieningen hebben maar je voelt je beter als je ze niet nodig hebt. Dat maakt het denk ik ook zo frustrerend momenteel.
Tijdens 1 van de recente gesprekken bij de ggz zei de verpleegkundige dat ze sommige mensen een schop tegen hun achterste moet geven om ze van de bank af te krijgen omdat werken goed voor hun herstel is. Ze zei dat ze anderen juist moet afremmen, om eerst genoeg te herstellen om überhaupt te kunnen werken. Helaas hoor ik volgens haar bij die laatste groep. Ik weet wel dat ze gelijk heeft maar het doet toch pijn. Elke keer als ik denk weer iets opgebouwd te hebben stort het kaartenhuis na (relatief) korte tijd weer in. Ik gok erop dat een arts bij het UWV dat wel ziet.

Op zich heeft Peter wel een punt dat kijken wat wel lukt goed is. De constructie die daarvoor bedacht is zit echter dusdanig ingewikkeld in elkaar dat ik het niet snap. En van bijstandsniveau kun je niet verder naar beneden zakken.

Seinhuis: de huisarts is idd de 1e schakel, alleen kan ze voor ernstige of complexe psychische problemen ook weinig betekenen. Vandaar dat ik al een tijdje bij de ggz loop. Ik ben benieuwd wat UWV met mijn vrijwilligerswerk gaat doen. Als ik niet meer 2 uur per week help bij taalles en mijn inkomen gelijk blijft heb ik een groot financieel probleem. Ik moet dus zorgen dat ik het huurcontract met speciale clausule ook meeneem naar de afspraak.

witte angora
Berichten: 32461
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door witte angora »

Tijd om af en toe de verplichtingen los te laten en te ontspannen. Ik denk dat een maatschappelijk werker/psycholoog met jou op zoek moet naar de vraag wat jou zo drijft. Daar is meestal, misschien wel altijd, een achterliggende reden voor. Het te harde werken kon wel eens een symptoombestrijding zijn. Maar dat gaat veel te ver om inhoudelijk op een forum te bespreken.

Lisa29
Berichten: 559
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door Lisa29 »

witte angora schreef:
05 nov 2021 09:22
Tijd om af en toe de verplichtingen los te laten en te ontspannen. Ik denk dat een maatschappelijk werker/psycholoog met jou op zoek moet naar de vraag wat jou zo drijft. Daar is meestal, misschien wel altijd, een achterliggende reden voor. Het te harde werken kon wel eens een symptoombestrijding zijn. Maar dat gaat veel te ver om inhoudelijk op een forum te bespreken.
Dank je witte angora. Er wordt deels al wel naar gekeken, waarbij het lastige is dat er zowel lichamelijk als psychisch als sociaal van alles speelt. Je hebt helemaal gelijk dat het veel te ver gaat om daar inhoudelijk op in te gaan.
Ik neem aan dat de arts bij de keuring kijkt naar het totaalplaatje van mogelijkheden en beperkingen. Het enige wat ik kan doen is alles zo goed mogelijk voorbereiden op papier met bijbehorende documentatie van ggz/specialisten. En inderdaad laten zien dat de wil er wel degelijk is maar dat het elke keer weer mislukt, ook in het dagelijks leven. We zullen zien wat er uit komt.

ZeerPrivé
Berichten: 6527
Lid geworden op: 27 feb 2017 14:50

Re: WIA keuring-tips?

Ongelezen bericht door ZeerPrivé »

Vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan. Daar wordt door het UWV dus geen rekening mee gehouden. Vrijwilligerswerk hoor je ook door te geven aan het UWV.
Meer info https://www.uwv.nl/particulieren/vrijwi ... rswerk-doe

Plaats reactie