LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] beleggingshypotheek

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
schramag
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 mei 2007 21:05

beleggingshypotheek

Ongelezen bericht door schramag »

Is een beleggingshypotheek ook een woekerpolis ?

Gerborgh
Berichten: 381
Lid geworden op: 27 jun 2006 18:02

Re: beleggingshypotheek

Ongelezen bericht door Gerborgh »

De term "Beleggingshypotheek" wordt vaak onjuist gebruikt. Kijk goed naar wat je bedoelt:

1) Er zijn hypotheken met een beleggingsverzekering. In deze constructie spaar/beleg je binnen de verzekeringsovereenkomst en is vaak tevens de overlijdensdekking in deze overeenkomst geregeld.

2) Een beleggingshypotheek is een hypotheek waar je spaart/belegt op een beleggersrekening. Naast die beleggersrekening loopt dan vaak een risicoverzekering (een verzekering die alleen uitkeert bij overlijden).

Welke constructie is nu beter? Dat kan je niet vooraf zeggen, ligt ook aan je specifieke wensen.

> bij de variant met een rekening geldt dat de kosten gelijkmatiger over de looptijd verdeeld zijn. Dat betekent dat je eerder waarde zult opbouwen.
> nadeel is dat een losse risicoverzekering vaak een hogere premie heeft dan de premie voor het overlijdensrisico die in een beleggersverzekering zit.
> er zijn beleggersverzekeringen waarbij de verzekeraar een minimaal garantiekapitaal op de einddatum garandeerd. Op beleggersrekeningen geldt dat alleen als je in fondsen belegd met bijvoorbeeld een click-optie. Dat zijn over het algemeen qua kosten wat duurdere fondsen.
> op een beleggingsverzekering kan je extra zaken meeverzekeren. Zoals bijvoorbeeld dat de verzekeraar de premie doorbetaald als jij arbeidsongeschikt wordt. Dan blijft, terwijl je inkomen naar beneden zal gaan, de opbouw toch plaatsvinden zodat de kans dat je tzt je hypotheek kan aflossen groter is. Een beleggersrekening kent deze dekking niet. Wil je het risico toch afdekken dan zul je een losse verzekering moeten afsluiten.
> er zit een verschil in de aan- en verkoopkosten bij rekeningen en verzekeringen.
> en zo zijn er nog meer verschillen te benoemen.

Je kan niet alles als "Woeker" bestempelen. Vraag vooraf wat het product kost en maak je eigen afweging of dat een realistische prijs is. Dat doe je bij het kopen van een ander product (of het nu een pak koffie, een auto of een vakantie is) toch ook?

schramag
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 mei 2007 21:05

Re: beleggingshypotheek

Ongelezen bericht door schramag »

Wij hebben al een hypotheek bij de ING waarvan een gedeelte een beleggingshypotheek is zonder verzekeringen bij overlijden.

Valt dit ook onder de noemr ''woekerpolis ?

sieward
Berichten: 110
Lid geworden op: 02 apr 2006 09:35

Re: beleggingshypotheek

Ongelezen bericht door sieward »

@ schramag
Gerborgh heeft gelijk, wil je weten of het woekerpolis is moet je gewoon de kosten van de verzekering opvragen. Dat werkt vaak heel verhelderend. Paar procenten aan kosten van je inleg is normal, tientallen procenten is woekerij.

s8a
Berichten: 30
Lid geworden op: 30 mei 2007 00:28

Re: beleggingshypotheek

Ongelezen bericht door s8a »

dat de kosten vermeldt staan oke maar waarom moet er op staan wat de tussenpersoon eraan verdientdeze heeft er immers veel tijd en werk in zitten dit moet ook betaald worden, op een brood staat toch ook niet wat de bakker aan verdient of ah op een pak melk!!!!

walter72
Berichten: 55
Lid geworden op: 13 feb 2006 12:25

Re: beleggingshypotheek

Ongelezen bericht door walter72 »

Je hebt gelijk wat betreft dat pak melk.


Maar

Probleem met de beleggingsverzekering KAN zijn dat je na een aantal jaar jezelf voor je hoofd kan stompen omdat je zo stom was dit produkt te nemen. ( door slechte voorlichting, abacadabra nederlands en totaal voorliegen etc, naast natuurlijk zelf verkeert lezen._
Je kan denken goed bezig te zijn en ondertussen betaal je het dagelijks leven van een ander.

Kortom een pak melk moet je niet vergelijken met een hypotheek! Daarbij verwacht ik als ik VEEL geld betaal ook adequaat advies!

Goed plan. laten inzien wat het advies je kost. En daarbij in normaal nederlands inzicht in het kostenplaatje! Want laten we nou heel eerlijk zijn. Dit is een produkt voor 30 jaar. Grapjas een pak melk! Hahaha

Een verkoper dus..
appelen en peren
pfff

JESSE W
Berichten: 18
Lid geworden op: 01 jul 2007 14:46

Re: beleggingshypotheek

Ongelezen bericht door JESSE W »

Wij hebben erg positieve ervaringen met retourprovisie

Wij zijn bij www.walshypotheekservice.nl ,voor hypotheekadvies geweest.Niet dat gedoe over internet,maar gewoon persoonlijk!Komt gewoon bij je thuis.

Als je alle adviseurs vergelijkt dan krijg je hier het meeste terug !Je kan trouwens ook voor een second opinion terecht bij ze.En dan geld de retourprovisie ook!

Erg heldere uitleg en we wat terug kregen aan geld was ook erg prettig,moet ik zeggen.Wat een bedrag zeg.Trouwens ook afsluitprovisie over de polis/verzekering.Toppertje.Eentje die dus echt onafhankelijk is.

Gesloten