LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wat zijn woekerpolissen?

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
colina
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 nov 2009 09:21

Wat zijn woekerpolissen?

Ongelezen bericht door colina »

Ik heb de volgende polissen:
*Spaarlift-Formule van de Nederlandse Verzekeringsgroep (dochter van AEGON) deze polis loopt in 31 dec 2010 af.
*Nationaal spaarfonds: hier wordt mijn spaarloonregeling op gestort en is een aandelenbeleggingsfonds en loopt op 31 dec 2011 af.
Wie weet hier meer van en wat kan ik het beste doen?

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: Wat zijn woekerpolissen?

Ongelezen bericht door wevera »

De spaarlift van Aegon is een beleggingsverzekering/woekerpolis. Over de spaarlift vind je ergens op pag. 3 van het onderwerp woekerpolissen een thread hierover. Over andere woekerpolissen van Aegon vind je verschillende threads. Deze kun je vinden door naar beneden door te scrollen en op verschillende pagina's.
Aegon heeft geschikt over de woekerpolissen en er is dus kans op een geringe kostecompensatie. Ergens in 2011 krijg je hierover een bericht.

Het spaarfonds is een verzekeringsbedrijf dat verschillende woekerpolissen in de markt heef gezet. O.a. het jeugdspaarplan en het beursspaarplan. Door te zoeken naar beneden en op de verschillende pagina's vind je hierover informatie.
Het spaarfonds is overgenomen door Ohra en Ohra vervolgens door Delta-lloyd.
Delta-lloyd heeftals eerste geschikt, ook voor de woekerpolissen van het spaarfonds. ( zie ook http://www.verliespolis.nl en http://www.woekerpolisclaim.nl. ) Ergens in 2009 zouden de polishouders hierover informatie kriijgen. Maar dat is blijkbaar nog niet gebeurd, 2009 is nog niet afgelopen , het kan nog.

Als je over de schikkingen niet tevreden bent dan rest een klachtenprocedure via het kifid, of aansluiten bij consumentenclaim (zie http://www.consumentenclaim.nl of zelf naar de rechter stappen.

Met vriendelijke groet, A.Wever

Gesloten