LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VGZ en Declaratie

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
bollemarinus
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 feb 2012 16:13

VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door bollemarinus »

Na ziekenhuisbezoek medicijnen voorgeschreven gekregen en bij de apotheek moeten voorschieten, 30 € Ziekenhuis gebeld en machtiging gekregen.

Hierop de rekening en machtiging opgestuurd krijg vervolgens een standaard brief van VGZ zonder echt antwoord, even gebeld met VGZ en kreeg in eerste instantie helaas deze dient u zelf te betalen, de apotheek had deze moeten declareren, apotheek gesproken die geven aan dat VGZ deze dient te vergoeden.
Dame van VGZ ging nadat ik vroeg waarom ik nog verzekerd ben even navragen bij een collega nadat zij terug kwam zou de rekening gecorrigeerd worden en overgemaakt worden.

Nog 11 maanden bij deze bagger verzekeraar en dan snel overstappen


Mensen bezint eer gij begint als je met deze verzekeraar in zee gaat.

Hieruit blijkt dat VGZ veel talen kan behalve betalen !!

opperbom
Berichten: 72
Lid geworden op: 16 mei 2006 14:13

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door opperbom »

Heb hier hetzelfde met VGZ. Op 3 januari j.l. bij de specialist geweest. Kosten 270.00 Euro. Klantnummer en/of polisnummer was nog niet bekend ( net overgestapt naar VGZ) , maar volgens de specialist maakte dat niet uit omdat deze geen contract heeft met VGZ en ik dus zelf de nota moest declareren. Deze gedeclareerd en vervolgens niets meer van gehoord. Gisteren had ik VGZ aan de telefoon voor iets anders en meteen gevraagd of mijn declaratie nog was aangekomen. Deze bleek al afgewezen te zijn omdat ik als particulier deze niet zou kunnen declareren. Alleen de specialist zou dit kunnen doen.

Na het verhaal helemaal uitgelegd te hebben zou de medewerker, die mij overigens zeer vriendelijk te woord stond, bezwaar maken tegen de afwijzing. Mocht het alsnog afgewezen worden ga ik voor 270.00 Euro de boot in. Heb ook nog een tandartsnota gedeclareerd (die ik ook al betaald heb) en hou mijn hart vast.

Ben benieuwd of ik zoiezo nog schriftelijk bericht krijg van het één en ander.

Webcare VGZ
Berichten: 56
Lid geworden op: 13 feb 2012 14:59
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door Webcare VGZ »

Beste bollemarinus en opperbom,

Mijn naam is Birgit Walet en ik ben werkzaam als medewerker webcare bij VGZ. Wat vervelend dat jullie zoveel problemen hebben gehad met de declaraties. Als je een mail stuurt naar [email protected] met daarin je klantnummer, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Met vriendelijke groet,
Zorgverzekeraar VGZ

Birgit Walet
Medewerker Webcare

opperbom
Berichten: 72
Lid geworden op: 16 mei 2006 14:13

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door opperbom »

Alvast bedankt voor de snelle reactie op mijn bericht. Geeft mij weer hoop op een goede afloop. De afloop zal ik hier dan ook posten.

opperbom
Berichten: 72
Lid geworden op: 16 mei 2006 14:13

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door opperbom »

Aangezien ik na ruim een week geen enkele terugkoppeling heb gehad op mijn mail, behalve dan dat deze doorgezet was naar de juiste afdeling, heb ik zelf nogmaals gebeld hoe het zat met de declaratie voor de specialist. Blijkt dus toch afgewezen te zijn omdat inderdaad alleen de specialist deze kan declareren. Uit het telefoongesprek bleek dat deze specialist wel degelijk een contract met VGZ heeft en de nota zelf had kunnen declareren. Onjuiste informatie van de specialist dus.

Ruim 4 weken geleden ook een declaratie ingestuurd van een tandartscontrole, maar deze blijkt nog niet eens in het systeem staat en het minimaal nog een week kan gaan duren voordat deze wel in het systeem staat en dan pas verwerkt kan worden. Nu vind ik het helemaal niet zo erg om wat langer te moeten wachten, het gaat om een paar tientjes, maar er is geen enkele communicatie. Zo is er anderhalve week geleden een bedrag van 22.79 afgeschreven t.b.v. eigen bijdrage. Tot op heden nog steeds geen enkele schriftelijke mededeling over het hoe en wat hiervan. Telefonisch ben ik erachter gekomen dat dit om medicijnen gaat.

Hetgene wat me nu eigenlijk dwars zit is het feit dat er geen enkele communicatie komt van VGZ. Er word geld afgeschreven zonder ook maar enig bericht waarom. Beetje vreemde gang van zaken.
Wacht nog maar even af of men bij VGZ zo netjes is om alsnog het één en ander schriftelijk te bevestigen.

Voor het eerst van mijn leven overgestapt naar een andere zorgverzekeraar en dan dit. Geeft niet zoveel vertrouwen voor de toekomst.

opperbom
Berichten: 72
Lid geworden op: 16 mei 2006 14:13

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door opperbom »

Ben zojuist gebeld door VGZ. Mocht ik er niet uitkomen met de specialist kan ik VGZ bellen en gaan zij op zoek naar een oplossing. Wat betreft het niet communiceren......VGZ zou gisteren een afwijzing hebben verzonden (zou dus vandaag aan moeten komen). Waarom ik geen overzicht eigen bijdrage heb gehad voor de medicijnen is een raadsel, maar daar werd excuses voor aangeboden. Het feit dat de declaratie van de tandarts nog niet in het systeem staat heeft te maken met wat achterstand in het verwerken van tandartsdeclaraties. Dit heeft dan weer te maken met de nieuwe vergoedingen i.v.m. het vrijgeven van de tandartstarieven.

Wederom vriendelijk te woord gestaan en er is in ieder geval communicatie van de kant van VGZ geweest.

Doortje6
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 mar 2012 16:46

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door Doortje6 »

Ik heb het VGZ op de hoogte gebracht dat onze Wajong uitkeringen sinds Juni 2011 op ,t einde van de maand werden uitbetaald i.p.v. ronde de 15 elke maand en dat er een gat ontstaat zodat ik ongewild een maand premie-achterstand oploop, of ik die in twee termijnen bij kan betalen dan zou ik up to date zijn. dit mocht niet en/of kon niet maar ik kon niet 2x 108 betalen, toen een achterstand van een maand naar incasso gestuurd, vervolgens betaal-regeling getroffen, toen declaratie in 2012 van 97 euro mri-csan uit 2011, vóór de 20 e te betalen. Dat kon ik niet, is ook naar incasso gestuurd, nu moet ik een hoger bedrag af gaan lossen van incasso unie bv, ondertussen nog een declaratie van 44 euro en een onderweg van 50 euro. Eigen risico, okee maar waarom binnen tien dagen betalen? Als ik rond de 23e mijn wajong krijg betaal ik altijd meteen alle vaste lasten, wat er overblijft(vrij weinig) daar moet ik van eten/drinken, komt er zo,n declaratie met de eis binnen tien dagen te coldoen. Ik hol steeds achter de feiten aan en VGZ wil tot nog toe geen rekening houden met mijn maand-budget.

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door JtC »

up ^

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: VGZ en Declaratie

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Up ^

Gesloten