LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] SnörEx

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door bprosman »

heb ik zelf om een apneu onderzoek gevraagd een onderzoek in het ziekenhuis gedaan onderzoeken uiteindelijk (gelukkig) bij mij apneu geconstateerd
Omdat Snorex nog steeds claimt dat de beugel OOK werkt tegen apneu heft de Ned. Apneu vereniging een klacht ingediend bij de reclame code commissie omdat er hier door Snorex een niet onderbouwde medische claim wordt neergelegd. Snorex werkt weliswaar wel tegen snurken maar niet (afdoende) tegen apneu en dat is nu juist de sluipmoordenaar in je lichaam.
In Belgie bestaan er inmiddels ook 4 wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken waarin ook wordt aangetoond dat de Snorex beugel niet (afdoende) werkt tegen apneu.

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door bprosman »

Klacht ApneuVereniging bij Reclamecodecommissie over Snorex toegewezen

De ApneuVereniging vond, dat Somnoclinic ten onrechte beweerde dat de Snorex ook zou helpen bij slaapapneu. De reclamecodecommissie heeft de vereniging onlangs in het gelijk gesteld.

De kliniek voor slapen en apneu, Somnoclinic maakte veel reclame voor de Snorex. Dit is een tongneerhouder. Ze beweerde dat deze ook zou helpen bij slaapapneu.

Omdat er geen enkele bewijs is, dat de Snorex ook effectief is bij slaapapneu, heeft de ApneuVereniging een klacht ingediend bij de reclamecodecommissie. De reclame is in de ogen van de vereniging misleidend en oneerlijk.

De reclamecodecommissie is het hier mee eens en heeft Somnoclinic opgedragen ‘niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.’

juliomariner
Berichten: 4809
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door juliomariner »

Ben ik de enige die het vreemd vind dat de positieve reacties allemaal van forum leden komen die maximaal 3 berichten geplaatst hebben. Misschien moet de webmaster eens een controle op IP adressen doen.

ibreb68j
Berichten: 10
Lid geworden op: 24 jun 2010 14:59

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door ibreb68j »

Ik ben het helemaal eens met juliomarinier: hoe krijgen we het voor elkaar dat de webmaster de IP adressen van nogal eens dezelfde veelschrijvers controleert??
Dus hierbij een echt serieus verzoek aan de desbetreffende webmaster om dat eens te controleren.

Doortje1950
Berichten: 8
Lid geworden op: 01 nov 2010 23:21

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Doortje1950 »

Helaas kan ik ook niet positief zijn over de snurkbeugel. Ik las op hun site allemaal goede reacties, maar hier juist het tegendeel.
Wonderlijk, maar ik voel me hier meer op mijn plek.
Het is ook niet een goedkoop avontuur he ...
Ik heb het echt geprobeerd. Ook dat is geen makkie.
Veel speekselvloed en later in de nacht een droge bek!
Al met al ... het hielp mij niet. Ik snurk mét net zo veel als zonder :-(

Jolien1654
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2015 17:14

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Jolien1654 »

Al veel producten geprobeerd en ik zat al een tijdje na te denken over een operatie. Vond het toch wel een drastische aanpak hoor! Gelukkig heb ik het uitgesteld en nog wat producten geprobeerd, want ik kwam erachter dat zo'n snurkbeugel voor mij de oplossing was. Had er één van acusnore en die werkte prima, dus heb hem op maat laten maken nu (via een specialistenwebsite in snurken besteld, je stuurt je afdruk naar zo'n laboratorium en dan wordt hij voor je gemaakt). Scheelt toch echt een hoop geld en natuurlijk heel veel irritaties in bed!

lotteke13
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2015 06:31

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door lotteke13 »

Als partner van de gebruiker kan ik maar een ding zeggen. Het werkt niet. Na 2 jaar snurkt mijn man nog steeds. De snorex is al zo vaak aangepast en nog steeds ronkt hij. Vooral bij verkoudheid of hooikoorts. Geven ze daar aan dat dat een oorzaak kan zijn van het gesnurk. Fijn, laten ze je eerst 1000 euro betalen omdat ze garanderen dat het snurken echt voorbij zal zijn. Maar als dan blijkt dat mijn man hooikoorts heeft, is dat ineens een uitvlucht waar ze geen invloed op hebben.Dus maar weer apart slapen totdat de hooikoorts voorbij is. (is gelukkig maar 9 maanden per jaar.....). Jammer dat ze dat nou net niet vragen bij de intake en daar serieus mee omgaan. Weg 1000 euro, toch weer apart slapen!

Jammer dat ze bij snorex dan compleet van zich laten afweten.

Snorlax
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2015 08:55

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Snorlax »

Ik ben sinds mei een bezitster van een SnörEx. Mijn partner geeft aan dat ik niet meer snurk en zelf merk ik dit ook. Ik word niet meer wakker van mezelf.
Waar ik wel last van heb is dat ik met mijn tong de pelotte helemaal tegen mijn gehemelte aan duw en dan zit dat 's ochtends helemaal in mijn tong gedrukt. Dat is pijnlijk. Ik word er niet wakker van, dus 's nacht slaap ik prima.

Ik lees hier niets over, maar heeft er iemand dit toevallig ook? Binnenkort een afspraak om dit te bespreken, mogelijk moet eea toch anders worden afgesteld.
Laatst gewijzigd door Snorlax op 16 jun 2015 12:30, 1 keer totaal gewijzigd.

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door bprosman »

Mijn partner geeft aan dat ik niet meer snurk en zelf merk ik dit ook. Ik word niet meer wakker van mezelf.
Als het puur tegen snurken gebruikt wordt is het prima. Voor mensen die OSAS (slaapapneu) hebben (en het soms zelf niet weten) onderdrukt het wel de snurk symptomen maar helpt niet tegen de ademstops.
Je gaat dan tenminste wel geruisloos dood, en niet snurkend.

Snorlax
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2015 08:55

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Snorlax »

Geeft de burger moed. :wink:


Je gaat dan tenminste wel geruisloos dood, en niet snurkend.[/quote]

giver
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jul 2015 08:59

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door giver »

Ik zocht naar een alternatief voor mijn CPAP apparaat om niet dat apparaat mee te hoeven sjouwen tijdens vakanties. Ik kwam bij Duo-Comfort terecht en omdat er volledige "niet tevreden, geld terug" garantie werd gegeven, heb ik een exemplaar besteld. Het plaatje bleek voor mij toch te eenvoudig, ik behoorde blijkbaar tot de kleine groep die geen baat had bij de Duo-Comfort. Na diverse pogingen om in contact te komen met het bedrijf, kreeg ik een retour-adres om de Duo-Comfort terug te sturen. Helaas is het me sindsdien niet meer gelukt om óf een antwoord óf restitutie te krijgen. De "niet tevreden, geld terug"-garantie is naar mijn idee een loze kreet.
Overigens heeft deze ervaring mij er niet van weerhouden om een andere oplossing te proberen, die van Oniris. Deze wordt ook met een "niet-tevreden, geld terug"-garantie verkocht. Of deze garantie bij Oniris minder loos is, zal ik niet te weten komen, want deze beugel werkt voor mij prima. Hier ga ik de vakantie mee in.
Giver

puma73
Berichten: 5876
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door puma73 »

giver schreef:Ik zocht naar een alternatief voor mijn CPAP apparaat om niet dat apparaat mee te hoeven sjouwen tijdens vakanties. Ik kwam bij Duo-Comfort terecht en omdat er volledige "niet tevreden, geld terug" garantie werd gegeven, heb ik een exemplaar besteld. Het plaatje bleek voor mij toch te eenvoudig, ik behoorde blijkbaar tot de kleine groep die geen baat had bij de Duo-Comfort. Na diverse pogingen om in contact te komen met het bedrijf, kreeg ik een retour-adres om de Duo-Comfort terug te sturen. Helaas is het me sindsdien niet meer gelukt om óf een antwoord óf restitutie te krijgen. De "niet tevreden, geld terug"-garantie is naar mijn idee een loze kreet.
Overigens heeft deze ervaring mij er niet van weerhouden om een andere oplossing te proberen, die van Oniris. Deze wordt ook met een "niet-tevreden, geld terug"-garantie verkocht. Of deze garantie bij Oniris minder loos is, zal ik niet te weten komen, want deze beugel werkt voor mij prima. Hier ga ik de vakantie mee in.
Giver
Zo'n nep apparaatje is levensgevaarlijk voor mensen met OSAS. U heeft niet voor niks een CPAP gekregen via uw zorgverzekering. Al dit soort nep apparaten zijn leuk voor mensen die snurken, voor mensen met OSAS of andere problemen met nachtelijke ademhaling zijn deze apparaten levensgevaarlijk.

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door bprosman »

Kan dit alleen maar onderschrijven, niet snurken wil niet zeggen geen ademstops.
want deze beugel werkt voor mij prima
Dat is alleen maar vast te stellen met een polysomnografie.

Snora
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 okt 2016 10:58

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Snora »

Ik heb nu al een aantal maanden zo'n beugeltje in huis en ik heb het echt serieus geprobeerd, maar het is een verschrikkelijk rotding! Slapen met de beugel gaat nog wel, maar al snel word ik wakker met een vreselijke droge keel. Speeksel aanmaken met zo'n ding in de mond lukt me niet, dus dan probeer ik het geval zo snel mogelijk uit mijn mond te krijgen. Heb er 900 euro voor betaald, zonde van mijn geld. Ik gebruik het nu niet meer en slaap nu weer beter dan met dat ding in mijn mond.

janriko
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 nov 2016 21:19

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door janriko »

Ik heb die ook gehad, maar kon niet aan de draag comfort wennen, had
continu een wurggevoel in mijn hals. Mijn snurken werd wel minder, maar het
wurggevoel bleef... Zo ben ik door een Duitse KNO arts, tijdens mijn
vakantie in Spanje, bij mevrouw Emmrich in Duitsland terecht gekomen en zei
heeft mij doorgewezen naar hun afdeling in Nederland snurkproblemen.info,
heb aansluitend hun speciaal op maat
gemaakte afdruk-set besteld voor het maken van een individuele snurkbeugel,
welke in hun laboratorium in Duitsland wordt gemaakt. made in Germany. Die
Duitsers zijn niet alleen goed in het maken van auto`s en keukens maar ook
in snurkbeugels..... Enfin, ik ben zeer tevreden met het dragen van deze
beugel, past perfect, goede draagkwaliteit en heb helemaal niet het gevoel,
dat ik een snurkbeugel in mijn mond draag.

Ik lijd ook onder apneu en heb mijn ademapparaat niet meer nodig. Onlangs
heb ik me nog laten controleren bij de longarts in een slaaplaboratorium ….
Ik weet nu ook van anderen, die mijn aanbeveling ter harte genomen hebben,
dat zij ook alleen maar positieve ervaring hiermee hebben.

Leeuwinneke
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mar 2017 15:50

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Leeuwinneke »

Per toeval kwam ik op deze pagina. Men spreekt over een snorex snurkbeugel. Maar dat is helemaal geen snurkbeugel, het is zo'n ding wat je tong wegdrukt. Heel iets anders heb ik sinds 2 jaar, de ECHTE SNURKBEUGEL! En die HELPT TEGEN HET SNURKEN. Ik ben zo blij. Mijn dochter kwam er mee aan. Op het doosje staat snurkproblemen info met silencor sl, het is een licht, klein beugeltje die mijn onderkaak ietsje naar voren schuift en ik snurk niet meer. Ik wilde geen slaaptest doen, zo veel rompslomp. De mensen zijn heel aardig en helpen me altijd als ik vragen heb. Zij leveren in Nederland en Belgie. Als je echt hulp zoekt, kun je beter naar hun toe. Sterkte allemaal, want ik ben er vanaf. Gelukkig Leeuwinneke

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door bprosman »

Ik wilde geen slaaptest doen, zo veel rompslomp
Dus als je echt slaapapneu hebt kom je daar nu niet achter en word je lichaam door de Jaren grondig gesloopt.

julleen
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 mar 2017 16:29

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door julleen »

Heb zo'n beugel sinds september 2016 , had ik maar eerst de ervaringen gelezen , had mij veel ellende en 1000 euro gespaard , eerst lag mijn tandvlees er van open , en nadien werd ik wakker van mijn eigen gesnurk , heb een mail verstuurd waar ik mijn ongenoegen in heb geuit , belde die man me op om te zeggen dat die beugel niet werkt als je bepaalde medicijnen neemt en dat ze me dat op voorhand hadden gezegd ( niets van waar zowel mij man als ik weten er niets van ) dus het heeft allemaal niet uitgehaald ik snurk nog ...

Mareltje
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 sep 2017 10:51

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Mareltje »

Ik heb een snörex geprobeerd. Ik kon er niet aan wennen. De pilotte, die op de tong drukt, deed mij pijn. Met veel moeite viel ik er, na diverse pogingen, uiteindelijk mee in slaap maar ik werd wakker met erge pijn aan mijn tong. Ik wist niet hoe gauw ik het apparaat weer uit mijn mond moest halen. Ik ben wel 5 keer teruggeweest om het bij te laten stellen. Op een gegeven moment lukte het me uiteindelijk om ermee te slapen. Toen zei mijn man de volgende ochtend dat ik gesnurkt had. De moed zakte me toen natuurlijk in de schoenen. Op een gegeven moment heb ik aangegeven dat het voor mij niet werkt en dat ik mijn geld graag terug wilde. Er werd toen gezegd dat ik het nog onvoldoende geprobeerd had en dat ik langs moest komen om het opnieuw bij te laten stellen. Daar had ik op een gegeven moment geen zin meer in.
Via mijn KNO arts kreeg ik het advies om een Oniris anti snurkbeugel te proberen. Deze beugel kun je zelf vormen naar je gebit door in een soort gel te "happen". Daarna stel je hem zo af dat de onderkaak iets naar voren komt te staan zodat de luchtweg vrij blijft. Dit werkte meteen goed voor mij ! Het kost maar een fractie van de Snörex, namelijk € 62,-. Het zit heel comfortabel. Ik sliep er meteen heel makkelijk mee. In het begin voelde ik een beetje mijn tanden en kaak bij het uitdoen 's morgens maar daar heb ik nu helemaal geen last meer van. Al vanaf de eerste nacht snurkte ik niet meer. Werkelijk een doorbraak voor mij ! Ik ben er superblij mee! En mijn man natuurlijk ook want die slaapt nu zonder oordoppen.
De Mr. Antisnurk heb ik ook uitgeprobeerd. Het leek me iets makkelijker schoonmaken omdat de afdruk van de tanden er minder diep in staat. Maar ik vind dat wel erg los in de mond zitten. Mogelijk had ik hem iets strakker naar de mond kunnen vormen. Een nadeel vind ik dat je je mond niet open kunt doen als je bijvoorbeeld wilt hoesten. Met de Oniris gaat dat wel. De Mr. antisnurk is wel wat goedkoper. Maar ik weet dus niet of dat voor mij zou werken.

Leoboele
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:00

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Leoboele »

Beste hans
Ik heb nu al een tijdje de beugel en ben al verschillende keren terug geweest om de beugel bij te laten stellen de beugel heeft mij bijna 1000 euro gekosts maar hij werk totaal niet naar behoren ik snurk nog gewoon en het wordt er niet beter op
Hopende u voldoende te hebben geinformeerdt
Ps ik ben nu zelfs bezig om mijn geld terug te krijgen.

Gesloten